Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill boka en utbildning. Se våra orter nedan och kontakta den som är aktuell för just din utbildning.

Eskilstuna

Köping

Västerås

Vanliga frågor och svar

Kostnaden för ett körkort varierar från person till person, ofta beroende på vilken körvana man har när utbildningen påbörjas och om man själv övningskör privat. Oavsett förkunskaper så hjälper vi dig och har flera olika upplägg för att anpassa utbildningen efter just dina önskemål. Vanligast är att våra elever påbörjar utbildningen och att vi efter en testlektion ser vilket behov av körträning som behövs och därefter lägger upp en plan. 

Vi rekommenderar att du som körkortstagare gör detta i god tid innan du önskar ditt körkort. Ju tidigare du skriver in dig och får tillgång till teorimaterialet och bra övningar ju mer hinner du förbereda dig inför teoriprovet och körningen. Förslagsvis så kommer du till oss 6 månader innan du vill ha ditt körkort så säkerställer vi att det blir ett bra och kostnadseffektivt upplägg.

Detta är individuellt och beror på förkunskaper och hur man vill lägga upp sin utbildning, men även på tillgängligheten hos Trafikverket för både teoriprov och körprov.

Vi jobbar med både intensivutbildningar på två veckor och med ett mer traditionellt upplägg där vi förlägger lektioner hos oss på trafikskolan parallellt med att eleven övningskör hemma. Oavsett så är det alltid bra att planera och för att ta körkort så snabbt som möjligt föreslår vi att du tar kontakt med oss så stämmer vi av dina förutsättningar och planerar in körningen i samband med lediga tider för de obligatoriska proven.

Ja, självklart kan man det. En del väljer att köra mycket själva men vår erfarenhet säger att det är klokt att ta någon lektion i början och även ta ett par lektioner under resans gång. Din handledare får gärna följa med på lektionerna för att se hur vi utbildar och så att ni kan fortsätta på egen hand med rätt förutsättningar för att klara körprovet och bli en säker trafikant.

För att övningsköra privat krävs att både elev och handledare går en handledarkurs eller introduktionsutbildning som det också kallas. Då får du all nödvändig information och tips för hur man själv kan träna på viktiga körmoment. Vi håller regelbundet trevliga och informativa handledarkurser där fika och utbildningsmaterial ingår.

Nej, både den som vill övningsköra och handledaren behöver gå kursen. Ett vanligt missförstånd är att en elev bokar och betalar en tid för handledarkursen, utan att tänka på att även den tilltänkte handledaren måste boka och betala en plats under samma utbildningstillfälle. Detta är ett krav från transportstyrelsen. Så när du bokar en handledarkurs hos oss, kom ihåg att du måste boka platser både för den/de som vill övningsköra privat, samt för den/de som vill agera som handledare.

Nej, det är egentligen ingen skillnad. Under vintern behöver du visserligen köra saktare och mer kontrollerat på grund av sämre underlag och sikt, men detta gör att du kan framföra fordonet säkrare.

Innan du börjar studera mot ditt körkort så är en sak du behöver ha ordnat, och det är ett körkortstillstånd. Detta är något du kan ansöka om hos transportstyrelsen, och du hittar en länk här.

Riskettan, risktvåan, teoriprovet och körprovet är det som man generellt brukar räkna som obligatoriskt. Sedan finns en del mindre moment, som ett godkänt syntest för att få ett utfärdat körkortstillstånd. Att dokumenterat ha några körlektioner under bältet är dock bara till det positiva.

Att ha läs och skrivsvårigheter ska inte göra det omöjligt för någon att ta körkort. Vi har personal som är särskilt utbildad för denna typ av svårigheter. Vi kan hjälpa till med att genomföra utredningar och ansökningar för att få dispens för muntligt teoriprov eller teoriprov med förlängd tid. Dessutom erbjuder vi individuella teorilektioner med vår specialutbildade lärare om önskemål finns.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Kontaktformulär